BASKETBALL DA’S PAS SPORT!

portret01

 “Basketball past helemaal bij mij! Veel actie en lekker snel” - Rachne 11 jaar.

Ik zit nu ruim anderhalf jaar bij High Five. Hiervoor heb ik aan korfbal gedaan maar die sport vond ik niet actief genoeg. En actie, dat past bij mij. Toen we met de klas een keertje naar een wedstrijd van profbasketbalclub SPM Shoeters gingen kijken, wist ik het dan ook meteen: basketball zou het worden. Het is een lekkere, snelle sport met veel actie.De allereerste training was ik behoorlijk zenuwachtig. De andere meiden speelden al een tijdje samen en waren ook nog eens iets ouder. Maar ik werd vanaf de eerste les goed opgevangen door mijn teamgenoten en trainers.

Lees hier het hele verhaal van Rachne

damlaklein

"Basketball is heel leuk. Je bent meer dan welkom” - Damla 13 jaar

“Ik ben bij basketball gegaan door mijn oudere broer. Vroeger ging ik altijd kijken naar zijn trainingen en wedstrijden. Soms probeerde ik dan ook eens wat. De andere ouders en zijn teamgenoten zeiden dat ik er ook op moest gaan. Ik ben toen maar eens wat proeflessen gaan volgen. Dat is nu zo’n 2 ½ jaar geleden en ik heb er geen spijt van dat ik basketballen gekozen heb. Het is een hele leuke sport om te doen en het is goed voor mijn conditie. Bovendien is het een teamsport, dat wilde ik heel graag want ik hou van gezelligheid en sociale contacten.

Lees hier het hele verhaal van Damla

20160221-_DSC8541

"Nu ik aan het basketballen ben, hoef ik voorlopig geen andere sport" - Kars 11 jaar.

Ik zit nu een jaar op basketball. Samen met twee vrienden van school ben ik bij High Five gaan spelen. Ik zat eerst op volleybal, maar wilde een keer iets heel anders doen. Het is erg leuk en ons team wordt steeds beter. We moesten eerst nog flink wennen, maar nu spelen we goed samen en staan we op de 2e plek. We trainen twee keer per week en hebben veel leuke oefeningen. Met ons team waren we dit jaar ere-gast bij een echte topclub; de SPM-Shoeters uit Den Bosch. Dat was een hele show met danseressen en veel muziek. Nu ik aan het basketballen ben, hoef ik voorlopig geen andere sport.

Lees hier het hele verhaal van Kars

20160221-_DSC8546

" Na de proeftrainingen wist ik het zeker: basketball is cool!" - Wes 8 jaar.

Toen ik 7 jaar was zag ik een basketball wedstrijd op de televisie en het leek me een leuke sport. Mijn ouders hebben me toen aangemeld. Na de proeftrainingen bij High Five wist ik het zeker: basketball is cool! We  leren elke dinsdag op de training nieuwe oefeningen. Op vrijdag doe ik mee aan de extra fundamentals training. Het allerleukste vind ik de wedstrijden op zaterdag. Op het begin van het seizoen verloren we nog wel vaak, maar dat hoort ook bij sport. We worden wel steeds beter en winnen steeds vaker! Maar belangrijkste is dat we veel lol hebben met zijn allen!

Lees hier het hele verhaal van Wes

kyan2"Voor mij is basketbal een manier van leven: Ball is life!" - Kyan 10 jaar

“Ik was 5 jaar toen ik in de huiskamer al stond te dribbelen. Ik  was onafscheidelijk van mijn basketbal. Toen ik 8 jaar was kon ik eindelijk wedstrijden gaan spelen bij High Five. Ons team verdedigt heel fanatiek en als we de bal afpakken gaan we voor een snelle score. We weten de andere teams vaak te verrassen. Het is leuk om als team goed te spelen. Iedereen krijgt dan kansen om te scoren.  Het liefst sta ik eigenlijk iedere dag te basketballen. Voor mij is basketbal een manier van leven: Ball is life!

Lees hier het hele verhaal van Kyan

coop en connor2"Voor ons is er maar 1 sport die telt: basketball!" -  Cooper 12 jaar en Connor 9 jaar 

Veel van onze vrienden zitten op voetbal maar bij ons thuis is er maar 1 sport die telt: basketball bij High Five. Het is een hele snelle teamsport. Je moet zowel kunnen aanvallen als verdedigen. Je staat echt nooit stil. Het leukste zijn de wedstrijden en natuurlijk kampioen worden. Dat is ons al 3 keer gelukt! Naast basketballen doen we bij High Five nog veel andere leuke activiteiten zoals het jeugdkamp. Je teamgenoten worden zo ook nog eens je vrienden.

Lees hier het hele verhaal van Cooper en Connor

maddyluxemburg

 “High Five is zoveel meer dan basketball” - Maddy 12 jaar

Dat meisje helemaal links bovenaan op de foto ben ik. De foto is zo’n anderhalf jaar geleden gemaakt tijdens een toernooi in Luxemburg. Het was mijn eerste buitenlandse trip met de club en een lol dat we hadden. Het is het leukste wat ik met mijn team heb meegemaakt. Samen een weekend weg en lekker veel basketballen. ’s Avonds sliepen we met zijn allen in de sporthal, ’s ochtends gezellig samen ontbijten en ’s middags heerlijk met zijn allen aan de barbecue. Een ervaring om nooit te vergeten.

Lees hier het hele verhaal van Maddy