Lid worden?

 Basketball da's pas sport!

Hou jij van bewegen én van gezelligheid? Heb je zin in een snelle sport vol actie? Kom dan eens meetrainen bij basketballclub High Five; de sportiefste en gezelligste club van Tilburg!

We hebben nog een aantal plekken vrij in de verschillende teams voor zowel de echte beginners als voor de spelers en speelsters die al basketball ervaring hebben. High Five speelt de thuiswedstrijden in de Drieburcht. Daar zijn ook de meeste trainingen. Competitieteams trainen standaard 2 keer per week (met uitzondering van de onder 10 teams, zij trainen 1x per week).  In welke leeftijdscategorie je zit is afhankelijk van je geboortejaar. Lees meer over leeftijdscategorie>>

Je kunt gratis drie proeftrainingen doen waarna je kunt bepalen of je lid wilt worden. Als je wilt mee doen aan proeftrainingen, vul dan het proeftrainingformulier in en stuur het naar de ledenadministratie. Je krijgt dan een uitnodiging voor de training die het beste bij je past. Let wel: je moet je altijd aanmelden via de ledensecretaris. Zonder aanmelden mee trainen kan niet, want een aantal teams zitten al helemaal vol. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je voor niets naar de sporthal komt.

Benieuwd wat onze jeugdleden van High Five vinden? Lees dan hier hun verhalen!

Lid worden

Wil je na de proeftrainingen lid worden van onze club, stuur dan een ingevuld inschrijfformulier naar de ledensecretaris. Je kunt het bestand inscannen maar ook een (goed leesbare!) foto van het ingevulde formulier doormailen. Je kunt daarbij als nieuw lid kiezen om gelijk competitie te gaan spelen of eerst als recreant te starten.

Competitie spelers

Kinderen die (gelijk) competitie willen spelen kunnen bij een High Five team meetrainen, mits er in het team voor jouw niveau plaats is op dat moment. Je kunt dan gelijk starten met wedstrijden. We hebben in alle leeftijdscategorieën teams op verschillende niveaus zodat er voor iedereen altijd wel een team is wat past bij jouw niveau en ambitie.

Recreanten 

Je kunt ook eerst als recreant bij een team voor jouw leeftijd starten. Voor de leeftijdscategorie 7 tm 10 jaar hebben we zelfs een eigen trainingsgroep voor recreant beginners.  We leren je dan de FUNdamentals, zoals dribbelen, passen en de lay-up. We schrijven FUN met hoofdletters, want het begint bij plezier in de sport. Vanuit de recreanten kun je dan doorstromen naar een competitieteam dat bij je past!

Contributie

Informatie over de contributie vind je Hier>>

 

Meedoenregeling en Stichting Leergeld

Gemeente Tilburg wil graag dat kinderen kunnen sporten. Bij een laag inkomen kun je in aanmerking komen voor de meedoenregeling en hulp van Stichting Leergeld Tilburg.  Met de twee bijdragen bij elkaar is het in de meeste gevallen mogelijk om bij High Five competitie te spelen.

De meedoenregeling is er voor alle Tilburgers met een laag inkomen, ook voor volwassenen. Om te weten bij welk inkomen je in aanmerking komt voor de meedoenregeling klik hier . Op internet kun je eenvoudig een aanvraag doen. Je kunt aangeven hoeveel geld er nodig is om mee te kunnen doen. Je kunt maar 1 keer per jaar aanvragen, dus zorg dat je volledig bent.  Voor de aanvraag heb je een factuur nodig van de contributie. Deze kun je krijgen door te mailen naar: penningmeester@highfivetilburg.nl Voor kinderen tot 18 jaar is ook een bijdrage mogelijk van Stichting Leergeld. Ze kijken welk bedrag nodig is en beslissen dan hoeveel je krijgt. Voor meer informatie klik hier .Op donderdagmorgen van 09.00-11.30 heeft Stichting Leergeld  een inloopspreekuur op haar kantoor aan de St. Annastraat 20. Ook is er een keer per 2 weken een inloopspreek. uur bij de Voedselbank aan de Beelaerts van Bloklandstraat.

Voor je kleding gaat aanvragen en kopen; kom eerst een kijken bij de High Five Kast. Hier vind je goede 2e hands schoenen en outfits. Als je wilt kijken of er iets in jouw maat is, dan kun je het vragen aan de trainers Wouter, Bart en Hein. Heb je nog vragen over de regelingen of de High Five Kast dan kun je mailen naar Bart van Dalen via het volgende mailadres: highfivekast@highfivetilburg.nl

Schuldvrijverklaring

Per 1 juli 2016 is de onderstaande regel van de NBB ingegaan. Deze regel betekent dat ieder nieuw lid een schuldvrijverklaring van de oude club moet aanleveren. Heb je de afgelopen 5 jaar niet bij een ander club van de NBB gespeeld? Dan moet je met je inschrijfformulier een verklaring meesturen dat je naar waarheid verklaart dat je in de afgelopen vijf jaar geen lid van de NBB bent geweest.

De betrokken speler dient dan een schuldvrijverklaring van zijn oude vereniging over te leggen aan zijn nieuwe vereniging. In die verklaring staat vermeld dat de speler voldaan heeft aan zijn (financiële) verplichtingen, voor zover voortvloeiende uit zijn lidmaatschapsverhoudingen met de oude vereniging. De oude vereniging is verplicht binnen vier weken na het verzoek van de speler deze verklaring te tekenen als aan de genoemde verplichtingen is voldaan. De nieuwe vereniging is verplicht naar de schuldvrijverklaring te vragen. Indien een speler geen geldige schuldvrijverklaring afgeeft, dient hij bij zijn aanmelding als lid bij de vereniging schriftelijk naar waarheid te verklaren dat hij in de afgelopen vijf jaar geen lid van de NBB is geweest.

Een aanvraag voor de schuldvrijverklaring is hier te downloaden

Contact

Heb je nog vragen over lid worden bij High Five of over het bijwonen van trainingen, stuur een mailtje naar de ledensecretaris of via het contactformulier.  Alle informatie over High Five kun je ook nalezen in het Infoboekje High Five aug 2014.