Vrijwilliger van de maand

Mei 2014: Bart van Dalen

logo vrijwilliger transparantHigh Five is blij met alle vrijwilligers die de vereniging bloeiend houden! Onze vrijwilligers zijn het fundament van de vereniging. Onder het motto “High Five voor de vrijwilliger” vragen we elke maand extra aandacht voor een vrijwilliger die zich inzet voor onze vereniging.

Deze maand Bart van Dalen: coach en redactielid

Bart begon zijn basketballcarrière bij de mini's van Arnhemia Eagles.  In Tilburg speelde hij bij TSBV Pendragen en daarna nog een paar jaar bij Heren 3 van High Five. Bij Pendragon bloeiden in de jaren '90 veel liefdes op. Zo ook voor Bart; hij werd hier verliefd op Renate. Inmiddels zijn ze 18 jaar samen en hebben ze twee kinderen. Hun zoon Loek heeft - geheel spontaan - ook voor basketball gekozen. bart training

Toen hij zelf nog fanatiek speelde, zat Bart in het team bij Wouter de Regt en Paul Overeem. Nu speelt de volgende generatie samen in U10; Loek, Cooper en Sam. Bart coacht het U10 team samen met Ali en Wouter. Het initiatief om het U10 team bij elkaar te krijgen kwam van Wouter. Met dank aan Basketball's Cool was er al snel een goede basis. Vorig seizoen werd er al getraind en dit jaar deed het U10-team succesvol mee aan de competitie. Bart: "Het is leuk om te zien hoe het team in een jaar tijd is gegroeid. Het is een fel en enthousiast team, dat maakt het coachen extra leuk." Om het trainen en coachen beter onder de knie te krijgen deed hij dit jaar mee aan de BT-2 trainerscursus.

Daarnaast is het Jasper en Dorine gelukt om Bart te strikken voor de redactie. Samen met het nieuwe redactielid Jetty Ferwerda gaan ze de website en de nieuwsbrief verzorgen. Bart: "We zijn begonnen met de website te vernieuwen. Aan het begin wist ik niks van websites, maar het programma werkt erg simpel. Het is een mooie manier om alles van de club te weten te komen."

Meer verhalen lezen over de vrijwilligers van High Five? Hier vind je een volledige overzicht! >>