High Five voor de Vrijwilliger: Jacomijn

Jacomijn, wat is jouw taak?

jacomijn

“De afgelopen drie jaar ben ik met ontzettend veel enthousiasme voorzitter geweest van High Five. Een periode waarin we met het hele bestuur ons ingezet hebben om, na een periode waarin het aantal leden juist afnam, weer te groeien. Te groeien in ledenaantal, maar ook in het aantal vrijwilligers. En dat is gelukt. Van 0 seniorenteams, hebben we dit jaar weer vier seniorenteams. Maar ook het aantal vrijwilligers is enorm.”

 

Waar ben je trots op?

“Op heel veel! Ons doel was werken aan het ‘thuisclub’ gevoel. Dat hebben we gedaan door eerst een goed fundament te leggen, waarop onze club haar huis kon bouwen. Een goede ledenadministratie met een nieuw systeem zodat ook de financiën gemakkelijker in beeld konden worden gebracht. Boven op deze basis hebben we gewerkt aan:

  1. Het thuishonk “een gave hal”
  2. Het thuisgevoel “Een club waar je je thuis voelt en waar het gezellig is”
  3. De thuiswedstrijd “een goed club”

We hebben met elkaar de afgelopen drie jaar geweldige stappen gezet. En met elkaar gemaakt dat we ons thuis voelen in onze gave hal. We bieden op veel verschillende manieren de mogelijkheid om te kunnen basketballen. Van U10 tot 2e divisie basketball, van basketball in een rolstoel tot 3x3 basketball via 3Xtreme.

Daarmee komt de club in een nieuwe fase terecht. Een fase waarin we kunnen gaan kijken naar onze ambities in basketball. Zaken die we willen ontwikkelen, waar we een stap verder in willen gaan zetten. Waarbij we natuurlijk de staat van ons huis goed in de gaten moeten houden.”

Waarom stop je met je voorzitterschap?

“De afgelopen drie jaar heb ik met veel plezier meegewerkt aan onze schitterende thuisclub. Bij een nieuwe fase hoort wat mij betreft ook een nieuwe voorzitter. Een voorzitter die het in zich heeft om met een goede basis stappen te maken naar de toekomst. Een voorzitter met ambitie om verder te ontwikkelen. Iemand die met een frisse blik de vereniging kan helpen in haar volgende stappen. Zelf doe ik een stapje terug, maar blijf natuurlijk helemaal betrokken bij mijn thuisclub.”

Heb jij ook zin om bestuurslid of vrijwilliger te worden? Mail dan naar vrijwilliger@highfivetilburg.nl

Of spreek een bestuurslid aan.