Interviews High Five leden Ju10 en Ju12

barons foto"Voor mij is basketbal een manier van leven: Ball is life!" 

Kyan 10 jaar en speler JU12-1

“Ik was 5 jaar toen ik in de huiskamer al stond te dribbelen en ik was onafscheidelijk van mijn basketbal. Toen ik 8 jaar was kon ik eindelijk wedstrijden gaan spelen bij High Five. Ons team verdedigt heel fanatiek en als we de bal afpakken gaan we voor een snelle score. We weten de andere teams vaak te verrassen. Het is leuk om als team goed te spelen. Iedereen krijgt dan kansen om te scoren. Oogcontact is heel belangrijk, zodat je weet dat de ander de bal gaat vangen. Het liefst sta ik eigenlijk iedere dag te basketballen. Voor mij is basketbal een manier van leven: Ball is life!

Met ons team gaan we naar verschillende toernooien. Zo hebben wij al in Luxemburg gespeeld waar we sliepen in de sporthal en overdag speelden we wedstrijden. Het was erg leuk om tegen teams uit andere landen te spelen. Vooral de Franse teams waren erg goed. Daar stond een coach heel hard te schreeuwen. We konden onze eigen coach bijna niet meer horen. Na afloop waren we helemaal moe, maar we hadden wel veel lol en een lekkere barbeque op het einde. Dit jaar gaan we naar een toernooi in België aan het strand. Dus naast basketballen ook een weekendje plezier. Ook kamp is altijd erg leuk. In mijn team respecteren we elkaar allemaal en lachen we erg veel. Zelfs tijdens de wedstrijden.

Bij High Five train ik twee tot drie keer per week. Na school sta ik vaak ook buiten op veldjes te basketballen. Soms speel ik tegen oudere jongens, maar dat vind ik alleen maar leuk. Mijn droom zou zijn om een top-basketballer te worden. Bij High Five leer ik heel veel, dus misschien gaat het me wel lukken. Ik hoop dat er nog veel meer jongens komen basketballen en dat het net zo populair wordt als in Amerika. Dus als je zin hebt in een sport vol snelheid en actie; kom dan basketballen bij High Five!

IMG-20160215-WA0009" Na de proeftrainingen wist ik het zeker: basketball is cool!" 

Wes 8 jaar en speler Ju10

Ik ben net 8 jaar geworden en zit nou zo'n 1,5 jaar op basketball. Toen ik 7 was zag ik een basketball wedstrijd op de televisie en het leek me een leuke sport. Mijn ouders hebben me toen aangemeld. Na de proeftrainingen bij High Five wist ik het zeker: basketball is cool! Toen ik een paar wedstrijden mee  mocht spelen was ik helemaal verkocht. Ik train elke dinsdag met Ju10 en op vrijdag doe ik mee aan de extra fundamentals training. Door samen te trainen en veel verschillende oefeningen te doen, leer je elke week weer wat nieuws en  word je ook snel beter.

De leukste oefening op de training vind ik de lay-ups oefeningen. Dan moet je dribbelen met de bal en twee stappen zetten om daarna te scoren. Op het begin was dit echt moeilijk maar nu gaat het heel goed! We doen ook vaak spelletjes op de training  zoals tikkertje met de bal. We spelen heel vaak op zaterdag een wedstrijd, daar kijk ik ook echt elke week weer naar uit. Op het begin van het seizoen verloren we nog wel vaak, maar dat hoort ook bij sport. Maar het gaat steeds beter en we winnen nu ook best vaak. Na de kerstvakantie hebben we zelfs nog helemaal niet verloren.

Als er nieuwe kinderen komen proeftrainen zeggen onze trainers altijd dat we de nieuwe jongen goed moeten helpen. Want het is  altijd wel spannend als je de eerste keer komt. Dat vond ik ook. Je hoeft je echter niet druk te maken dat je niet meekan. De trainers leren je alles en wij helpen je! Wel belangrijk is dat  je van lachen, lol en bewegen houdt, want dat doet we wel veel.  Hopelijk zie ik je gauw bij de training van Jongens U10!

IMG_4910"Nu ik aan het basketballen ben, hoef ik voorlopig geen andere sport"

Kars 11 jaar en speler Ju12-2

Ik zit nu een jaar op basketball. Samen met twee vrienden van school ben ik bij High Five gaan spelen. Ik zat eerst op volleybal, maar wilde een keer iets heel anders doen. Het is erg leuk en ons team wordt steeds beter. Voor de zomer zijn we begonnen met trainen. Na de vakantie speelden we onze eerste echte wedstrijd. We moesten eerst nog flink wennen, maar nu spelen we goed samen en staan we op de 2e plek. We trainen twee keer per week en hebben veel leuke oefeningen. Nu ik aan het basketballen ben, hoef ik voorlopig geen andere sport.

We hebben eerst geleerd om te dribbelen, te passen en een lay-up te lopen. En natuurlijk verdedigen! Bij basketball is iedereen aanvaller en ook iedereen verdediger. Je hebt geen tijd om stil te staan. Het is een snel spelletje en je moet goed om je heen kijken. De wedstrijd is verdeeld in 8 periodes en we spelen allemaal even vaak. Basketball is echt een teamsport. Met elkaar moet je zorgen dat je goed speelt.

Met ons team waren we dit jaar ere-gast bij een echte topclub; de SPM-Shoeters uit Den Bosch. Dat was een hele show met danseressen en veel muziek. Toen SPM-Shoeters het veld op kwam, kregen we van iedere speler een “high five”. In de wedstrijd was veel actie en er werd heel snel gespeeld. Ze schoten wel 10 keer een 3-punter raak. Na afloop hebben we handtekeningen verzameld en mochten we met de spelers op de foto. Het is een leuke sport om te zien en om te doen. Ook als je het nog nooit gedaan hebt: Doe eens iets anders en kom basketballen!

IMG-20160215-WA0007"Bij High Five is  het super gezellig en heb ik nieuwe vrienden gemaakt"

Connor - 8  jaar speler Ju10

Toen mijn broer Cooper lid werd van High Five, ging ik vaak mee naar de trainingen. Ik mocht vaak meedoen. Toen ik 7 was kon ik eindelijk zelf lid worden en in een team gaan spelen. Ik vind  het echt  heel erg leuk om te doen. Later wil ik ook basketballer worden of  coach en als dat niet lukt word ik politie agent. Ik train nu 2x  per week, maar zou het liefst nog  vaker basketballen. Niet alleen omdat ik de sport leuk vind, maar vooral ook omdat het altijd gezellig is met je teamgenoten.

Op de trainingen doen we  heel veel leuke oefeningen. Soms zijn ze best wel moeilijk, vooral als het de eerste keer is. Het moeilijkste vind ik met 2 basketballen tegelijk dribbelen. Maar met veel oefenen gaat dat ook steeds beter en wordt het steeds gemakkelijker. Het leukste op de training zijn de basketball spelletjes die  we doen. Mijn favoriet is "doet ie het of doet ie het niet". Je teamgenoten moeten dan kiezen of je raak of mis schiet. Als ze het fout hebben dan moet ze zo snel mogelijk heen en weer rennen. De trainers vertellen dan ook per speler een grappig verhaal over je. Daar moeten we altijd hard om lachen met zijn allen.

Toen ik begon met basketballen speelden we af en toe een oefenwedstrijd. Maar nu we genoeg spelers hebben doen we mee aan de competitie. Winnen of verliezen maakt niet uit , zeggen onze trainers, als we maar veel plezier hebben met zijn allen en ons best doen. Basketballen bij High Five is meer dan alleen samen sporten. Je maakt  ook snel nieuwe vrienden. Ik spreek dan ook vaak nog af na de wedstrijd met een teamgenoot om nog  te spelen en ben ook al naar een verjaardagsfeestje geweest. Dit  jaar ga ik ook voor  het eerst mee op het jeugd basketball kamp van High Five. Daar heb ik heel veel zin in! Dus vind je gezellligheid en vrienden maken net zo belangrijk als ik? Dan moet je zeker eens langskomen bij High Five. Tot binnenkort?

kampioenen"Voor mij is er maar 1 sport die telt: basketball!"

Cooper 11 jaar en speler Ju12-1

Ik ben al zo'n 4 jaar lid van High Five. Toen ik acht was ben ik gaan kijken welke sport mij leuk leek. Zo kwam ik ook bij basketball uit. Niet zo heel gek, want mijn vader, ooms en neven hebben ook allemaal gebasketballd. Bij Jongens u10 begonnen we met een geheel nieuw team en we moesten echt alles nog leren. Nu spelen we met zijn allen in Ju12-1. We trainen 2x per week en op de vrijdag is er nog een extra training, voor degenen die willen, om aan je fundamentals  te werken. Dat zijn basis oefeningen waardoor  je techniek beter wordt.

Die jongen helemaal links op de foto ben ik. De foto is genomen tijdens ons laatste kampioenschap in de eerste klasse. We zijn al drie keer kampioen geworden met ons team. Winnen is niet belangrijk, maar wel leuk! Vooral ook omdat we daarna met zijn allen naar de Mac zijn gegaan en de hele weg daar naar toe "We are the Champions" hebben gezongen. De wedstrijden vind  ik het leukste om te doen. Het is leuk om andere teams te ontmoeten en tegen te spelen. Basketball is een snelle sport waar je moet aanvallen en verdedigen. Je staat echt nooit stil. Mijn specialitieit is verdedigen. Mijn coaches hebben me de bijnaam TAZ van Tazmanian Devil gegeven: ik geef nooit op. Dat moet ook wel want ik ben niet de langste op het veld. Maar dat hoeft ook niet perse, met inzet en hard trainen kan ik prima mee!

Naast fanatiek sporten doen we met ons team ook nog andere leuke dingen zoals toernooien en kijken bij heren 1 met zijn allen. Dit jaar gaan we drie toernooien in Belgie spelen. Veel van mijn vrienden zitten op voetbal, maar voor mij is er maar 1 sport: basketball! Wil je ook ontdekken hoe gaaf basketball is? Kom dan naar de proeftrainingen en wellicht ben je dan volgend jaar mijn nieuwe teamgenoot!

Basketball da's pas sport!

foto2

Word jij onze nieuwe teamgenoot?

Wil je zelf ontdekken hoe leuk basketballlen bij High Five is? Kom dan zeker naar de proeftrainingen en neem je vriendjes, buurjongens en neefjes mee! Iedereen is welkom; groot en klein. En als je het leuk vindt, kun je volgend jaar als onze nieuwe teamgenoot, samen met ons competitie spelen en andere leuke activiteiten doen.

Hopelijk tot snel!

Groetjes,

Cooper, Connor, Kyan, Wes en Kars

Proeftrainingen High Five Basketball

  • Voor wie: alle jongens van 6 t/m 12 jaar
  • Wanneer: woensdag van 17.45 tot 18.45 uur
  • Data: 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april, 13 april en 20 april
  • Waar: Sportcentrum Drieburcht, Wagnerplein 1, Tilburg
  • Je kunt nog steeds mee komen doen; je betaalt 2,50 per les.

 

Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld via proeftraining@gmail.com