JU12-2 vecht zich terug in de wedstrijd

JU12-2 speelt zijn eerste wedstrijd tegen Migliore. De spelers van High Five kennen elkaar nog van U10 en Chadi is de nieuwe aanwinst. Danique en Scott en coach Lucia zijn er de eerste wedstrijd niet bij, maar gelukkig heeft het team  aan Casper een keigoede bankspeler.

High Five opent de wedstrijd niet sterk. De organisatie ontbreekt en Migliore rent makkelijk naar een 10-0 voorsprong. Maar High Five geeft niet op. Er worden goede afspraken gemaakt over de verdediging en de tweede periode scoort Migliore 0 punten. Kijk, zo kan het ook. Kerem zorgt vanaf de vrije worplijn voor de openingsscores van het seizoen met twee perfecte vrije worpen. In de 3e en 4e periode houden de teams elkaar in evenwicht. Batuhan en Dogukan spelen sterk en zorgen voor de scores. In de verdediging wordt beter positie gekozen, waardoor Migliore geen makkelijke kansen meer krijgt (ruststand 21-10).

In de tweede helft komt Migliore weer sterk uit de starblokken. Het is voor High Five duidelijk wennen aan de lengte, kracht en balvaardigheid in de u12 competitie. Migliore loopt snel uit naar 42-20. Opnieuw toont High Five veerkracht. In de 7e periode laten ze hun beste spel zien. Eymen speelt zichzelf goed vrij en neemt een reeks mooie schoten en lay-ups. Stuk voor stuk goede keuzes en stuk voor stuk BIJNA raak. Ook Chadi levert sterk werk. Hij onderschept ballen en loopt in de break prima lay-ups (superknap na 5 trainingen) die ook allemaal BIJNA raak zijn. Het lukt het publiek niet om de ballen de basket in te kijken, maar gelukkig speelt in de rebound Mody de sterren van de hemel. Hij pakt rebound na rebound en komt in het gedrang van spelers sterk omhoog. High Five komt terug tot 48-33.

In de laatste periode lukt het niet meer om Migliore bij te houden. De 7 spelers van High Five hebben zich moe gestreden. Verdedigers zijn te laat terug, er wordt geen help gegeven en Migliore profiteert (eindstand 59-35). De coach is dik tevreden met de eerste wedstrijd. U12-2 heeft goede vaardigheden, gaat met lef voor de score, werkt hard en pakt tips snel op. De komende weken gaan we trainen op een strakke verdediging en op het vrij lopen in de aanval. Met nog meer samenspel in verdediging en aanval staat er een sterk team!

Comments are closed.