• Basketbal op niveau tegen koploper Biks Shots
 • \" Niet te lang nagenieten, want we weten heel goed dat vier op een rij pas écht telt; over 2 weken spelen we namelijk thuis tegen koploper Biks Shots \"
  Zo eindigden we ons vorige verslag en vandaag ging het verhaal verder met de topper in de poule.

  Onder toeziend oog van veel publiek van beide teams maakten de nummer 2 (High Five) en de nummer 1 (Biks Shots) er een boeiende wedstrijd van.

  Via steals en mooie snelle aanvallen weet Biks Shots in periode 1 acht punten te scoren; gelukkig scoort Bruce een driepunter: 3-8.

  We weten dan dat het niveau vele malen hoger is dan in de wedstrijden die we tot nu toe hebben gespeeld en dat we uit een ander vaatje zullen moeten tappen.

  In periode 2 gaat Biks Shots vrolijk door met steals pakken en scoren, maar komen wij al beter in het spel door scores van Aeden en Jayh (de twee uitblinkers van vandaag 🔥🔥) en is de tussenstand 13-12 in ons voordeel 💪.

  Periode 3 en 4 gaan we nog beter het aanvalsspel van Biks Shots ontregelen, al blijven ze gevaarlijk onder het bord en vanaf de driepuntslijn. Voor ons knappen Marijn en Salih Mert het verdedigende werk op en is Luca telkens weer op tijd terug om de fastbreak van de tegenstander te stoppen; aanvallend komt Thijs tot mooie scores, ruststand: 31-22.

  Al met al ontspint zich een wedstrijd van hoogstaand niveau.
  Of, zoals de scheidsrechter in de rust zei: \"This is real good basketball from both teams for this age\". Daar is geen woord Litouws bij!

  Na rust houden we - voor het eerst dit seizoen - de concentratie vast en blijven we knokken voor elke bal. Kijk maar even naar het filmpje hoe onze Flynn de rebound pakt, als mooi voorbeeld hoe intens de wedstrijd was 🤩.

  Periode 5 en 6 winnen we nipt en zo lopen we langzaam maar zeker met uitstekend teamspel verder weg van de gasten.

  In periode 7 richt Biks Shots zich nog één keer op, maar vandaag bleek er - na rake schotjes van Sahin en Bram - voor hen in Tilburg niks te halen.
  Ook deze periode én periode 8 zijn een prooi voor onze jongens (overigens op de bank op eigen initiatief bijgestaan door Gyliena 🥰), waardoor we zeer ruim van de concurrent om de titel winnen: 58-38!

  Vier op een rij gewonnen nu, de eerste plaats is voor High Five en het seizoen van U12-1 begint langzaamaan een succesverhaal te worden.

  En toch...is er nog veel ruimte voor verbetering. Wordt vervolgd!