• Coronamaatregelen

  Tussen 15 december 2020 en 19 januari 2021 worden vanwege de door het kabinet aangekondigde lock-down alle basketbalactiviteiten voor alle leeftijdsgroepen afgelast. Bekijk voor meer informatie hierover het nieuwsbericht Corona-update 14 december.

   

  Buiten de lockdown periode, hanteert High Five in samenspraak met de gemeente Tilburg de volgende richtlijnen:

   

  Algemeen:

   

  • Bij de entree van de sportaccommodatie staan desinfectiemiddelen. Waar mogelijk zijn looproutes in de accommodatie aangebracht, om kruising van verkeer zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Binnen de sportaccomodatie is het dragen van een mondkapje voor iedereen van 14 jaar en ouder verplicht. Het mondkapje mag pas af in de sporthal.

   

  Wedstrijden:

   

  • Tot nader order zijn er geen competitiewedstrijden mogelijk

   

  Trainingen:

   

  • Kleedkamers zijn gesloten
  • Kom max 5 minuten voor aanvang naar de training en na de training direct weer naar huis.
  • Kom zoveel zelfstandig naar de trainingen. Indien dat niet mogelijk is, kunnen ouders de kinderen afzetten op de parkeerplaats of fietsenstalling en dus niet de sportaccommodatie betreden.
  • Voor kinderen van de U10 en U12 is halen en brengen (nog) mogelijk. Ouders kunnen (maximaal) 5 min voor aanvang met hun kind meelopen naar de hal op de derde etage en 5 min voor afloop training hun kind opwachten in de hal. Kom niet te vroeg, en respecteer de 1.5 meter. Wacht zo lang mogelijk buiten.

   

  Wanden tussen de velden
  Er zijn stemmen opgegaan die ervoor pleiten om tijdens de trainingen de wanden tussen de velden omlaag te doen, om besmettingsgevaar tussen teams te minimaliseren. Om ook in deze tijden het clubgevoel en de sociale controle te handhaven, hebben we besloten de wanden omhoog te laten. Het besmettingsgevaar is immers het grootst wanneer je langer dan een kwartier binnen anderhalve meter van een besmet persoon bent; de kans dat je een besmetting oploopt van een speler op een van de andere velden is dus niet groot.

   

  Wat te doen bij klachten/besmetting?
  In het algemeen geldt uiteraard: houd je aan de richtlijnen van het RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19).

   

  Iemand in je omgeving is besmet

   

  • Als een van je huisgenoten besmet is blijf je thuis in quarantaine, ook als je zelf geen klachten hebt. Meld je af volgens de afspraken met je trainer. Pas als de quarantaine voorbij is mag je weer meetrainen.

   

  Je hebt zelf klachten

   

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Meld je af volgens de afspraken met je trainer. Tot je klachten voorbij zijn of je de uitslag van de test krijgt, train je niet mee.

   

  Je bent zelf besmet

   

  • Als de uitslag van de coronatest positief is (je bent besmet) dien je conform de RIVM-richtlijnen thuis in isolatie te gaan. Meld je besmetting bij de corona-co√∂rdinator van High Five, Joep van der Boom. Doe dat via WhatsApp [06-20405036] of e-mail corona@highfivetilburg.nl
  • Wanneer een speler besmet is, wordt de training van het betreffende team opgeschort tot tien dagen na het laatste contact van de besmette speler met zijn/haar teamgenoten.