• High Five is een gezellige basketbalvereniging met ruim 400 leden en een rijke historie.  Het is een snelle sport vol actie en een echte teamsport, waarbij je zowel leert aanvallen als verdedigen. Je staat nooit stil.

  Een stukje geschiedenis...
  In 1964 werd op het Sint Pauluslyceum de basketbalvereniging BC Paulus opgericht. Deze club kwam in het verleden uit de Eerste Divisie, de op een na hoogste landelijke competitie. BC Paulus fuseerde in 1990 met de in 1977 opgerichte 'Mates' van de MTS. De fusieclub kreeg de naam High Fivem waaraan later de naam van de hoofdsponsor Initial werd toegevoegd. Het eerste herenteam kwam uit de promotiedivisie van de Nederlandse Basketbal Bond, de op een na hoogste klasse in Nederland. In 2010 werd vrijwillig gedegradeerd naar de Hoofdklasse.

  High Five in de 20ste eeuw
  We willen graag zo veel mogelijk mensen uit de regio Midden-Brabant kennis laten maken met deze geweldige sport en spelen met gemiddeld 15 teams mee in de competitie en hebben we zelfs een rolstoel-competitie-team.

  Bij High Five vinden we het vooral belangrijk dat basketballers plezier hebben in het spel. Als je net op basketbal zit leer je eerst de belangrijkste bewegingen, zoals dribbelen, passen en de lay-up. Deze noemen we dan ook niet voor niets onze FUNdamentals.

  We zien je graag bij High Five in Tilburg!