• Vechten tegen de reuzen van Virtus

  Precies 10 weken geleden verloren we in Werkendam met liefst 28 punten van
  Virtus U14-1. Een team dat, doordat Virtus niet in elke leeftijdscategorie een team heeft, met een 15-jarige in de U14 moet spelen en daardoor vrij van rechten speelt. Een team dat 8 van de 8 wedstrijden makkelijk heeft gewonnen en dat bol staat van het talent: 2 speelsters spelen in de VU16-eredivisie en ze hebben de topscorer van de competitie in hun gelederen 🤩.

  In 10 weken tijd zijn wij echter gegroeid naar een TEAM van 11 dappere strijders.
  Coaches Railey en Roel zien jongens die elkaar aanvullen, oppeppen, helpen, coachen, laten scoren, helpside geven, leuk aanvalsspel (proberen) te spelen en er -wat er ook gebeurt- volle bak voor gaan. (De helft van de spelers in het team is overigens 12 jaar.)

  Maar als je dan met je hart speelt en bereid bent om de hele wedstrijd je longen uit je lijf te spelen, is er zelfs tegen deze tegenstander opeens sprake van een échte wedstrijd 🏀

  Een wedstrijd waarin wij in de eerste helft maximaal 10 punten achter staan en met rust nog maar met 3 (29-32). Waarin we het 3e kwart zowel aanvallend als verdedigend een heel, heel, heel hoog niveau halen en met 5 punten voorsprong aan het 4e kwart beginnen 💪.

  In dat 4e kwart lijken beide teams moegestreden, komt Virtus weer langszij, komt Virtus op voorsprong, komen wij weer op voorsprong, hebben de scheidsrechters hun handen vol, loopt de coach van de tegenstander steeds roder aan (sorry Arno 😘), staan we inmiddels met knikkende knieën van de spanning op het veld, maar bijten we door de vermoeidheid heen en spelen we ons nog één keer helemaal leeg.

  En dan....houdt onze Flynn zijn hoofd koel vanaf de vrije worplijn, geven we de voorsprong niet meer weg en....WINNEN WE met één punt verschil!!! 💪🏀💪
  Een heerlijke ontlading volgt!

  We hebben genoten van de geblesseerde Jayh die zijn team vanaf de bank aanmoedigde (en de coaches altijd goede tips geeft), het volledige High Five U16-2 team dat ná hun wedstrijd ons team nog kwam aanmoedigen, uiteraard van ons trouwe publiek, én de selectie van Heren 1 die ons kwam feliciteren met de overwinning (om daarna op hun beurt ook met één punt verschil te winnen)