• Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

  High Five Tilburg wil graag een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier zijn sport kan beoefenen, namelijk basketbal. Mocht er zich toch een situatie voordoen, waarbij sprake is van grensoverschrijdend gedrag, dan kun je contact opnemen met vertrouwenscontactpersoon (ā€œVCPā€).

  De VCP is er voor iedereen, van elke leeftijd binnen High Five

  Je kunt contact opnemen als er sprake is van ongewenst of grensoverschrijdend gedrag, zoals, seksuele intimidatie, machtsmisbruik, pesten en uitsluiting, agressie en geweld en discriminatie. Ook bij het signaleren, het hebben van vermoedens van grensoverschrijdend gedrag of als je zelf ergens van beschuldigd wordt, is de VCP het aanspreekpunt.

  De volgende personen zijn Binnen High Five Tilburg de vertrouwenscontactpersonen:

  • Lilian den Haan 06-16261377 
  • Mariska Langermans 06-16209430
  • Frank Maas

  Alle vertrouwenscontactpersonen zijn ook bereikbaar op het e-mailadres vcp@highfivetilburg.nl

  Als er sprake is van seksuele intimidatie en je wilt het niet bespreken met een vertrouwenscontactpersoon van High Five, dan kun je ook terecht bij het NOC*NSF meldpunt met eerste vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen.

  Het NOC*NSF meldpunt is dag en nacht bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Het nummer is 0900 - 202 55 90 (0,10 euro per minuut) of vertrouwenspuntsport@noc-nsf.nl.

  Om naar de website te gaan voor de Gedragscodes Sport - Centrum Veilige Sport Nederland klik hier.